• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Karin Anema over Colombia

donderdag 27 februari 19:30 uur

Karin Anema

Het Colofon en reisboekwinkel Noorderzon hebben Karin Anema uitgenodigd om een lezing te geven over de reis door Colombia die zij na het vredesakkoord in 2016 heeft gemaakt. Haar nieuwe boek, De wet van de stilte - een reis door Colombia, dat half januari verschijnt, is een weerslag van die reis.

Schrijfster Karin Anema reist door Colombia, waar de wapens na het Vredesakkoord in 2016 lijken te zwijgen. Ze gaat op zoektocht naar de verhalen achter de plekken waarheen ze reist, zowel toeristische trekpleisters als plaatsen die daar ver vanaf liggen. Zij legt bloot hoe mensen de generatielange burgeroorlog beleefden, waarover tot op heden werd gezwegen. De wet van de stilte gaat over hoe families uit elkaar zijn gevallen en hoe de bewoners zich voelen tegen de achtergrond van de toeristische hotspots die in ontwikkeling zijn. Het houdt toeristen een spiegel voor.

Met een open blik, echt contact en een scherpe pen verwijdert Anema het laklaagje en laat daarmee de mensen zien. Karin Anema (1955) is schrijfster en journaliste. Met groot inlevingsvermogen en oog voor sprekende details verdiept zij zich vooral in gesloten culturen.

Van haar verschenen eerder onder meer De groeten aan de koningin, Mexicaanse sneeuw en De laatste grens, dat genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs. Vandaag koop ik alle kleuren – het levensverhaal van een man en zijn psychoses, is in het Duits vertaald en wordt verfilmd, en Boegwater – Leven op de binnenvaart, dat eveneens genomineerd werd voor de Bob den Uylprijs. Donderdag 27 februari - aanvang 19.30 uur - entree €7,50 - graag reserveren!


deel deze activiteit

Locatie

Boekhandel Het Colofon
Arnhem
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden