• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Informatie-avond over de Kinderboekenweek

donderdag 12 september 19:00 uur

Foto: Fons Haenraets

Op woensdag 4 september en donderdag 12 september organiseert De Arnhemse Kinderboekwinkel informatie-avonden voor scholen over de komende Kinderboekenweek. Juffen, meesters en pabo-studenten zijn tijdens deze avonden vanaf 19.00 uur welkom in de Kinderboekwinkel, Weverstraat 26 in Arnhem.

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek van 2019 start op woensdag 2 oktober 2019. Het thema van deze week is 'Voertuigen - reis mee!.' Het wordt dus een kinderboekenweek vol auto's, treinen, fietsen, rolschaatsen, vliegende liften en ruimteraketten. Met rugzakken, rolkoffers en tijdmachines. En natuurlijk met heel veel boeken en plezier.

Maar hoe vier je zo'n leuk Boekenfeest met acht groepen kinderen? Welke boeken passen er bij dit thema? Welke boeken zijn dit jaar bekroond en welke boeken zijn geschikt voor welke leeftijd?

Informatieavonden

Om wegwijs te worden in het enorme boekenaanbod organiseert De Arnhemse Kinderboekwinkel dit jaar twee maal een informatieavond voor scholen. Tijdens deze avond wordt meer verteld over de komende Kinderboekenweek, de kerntitels, de boeken uit de Boekenberglesbrief en de bekroningen. Ook andere leuke boeken die bij het thema 'Voertuigen - Reis mee!' passen, komen aan bod. Bovendien geeft Willeke Radema van het Kleurstroom Atelier leuke knutseltips bij enkele boeken.

Speciale gast

Als extra verrassing is auteur Marloes Morshuis aanwezig. Ze is bekend van onder andere 'Koken voor de Keizer'; haar boek 'Borealis' staat dit najaar centraal tijdens de campagne Nederland Leest Junior. Marloes neemt je in haar boeken mee naar andere landen en nieuwe avonturen, zonder dat je uit je stoel hoeft op te staan.

Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch (026 - 4451277) of via de e-mail (info@arnhemsekinderboekwinkel.nl).

Ben op tijd, want voorgaande jaren was er veel belangstelling voor deze avonden!


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden