• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Rondleiding door kasteel met gids

zondag 8 maart 14:00 uur

Kasteel Doorwerth is op eigen gelegenheid te bezoeken, maar op zondag 8 maart bieden we de bezoeker aan om met een gids de vertrekken van het kasteel te ervaren.

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring.

Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. De gids zal verhalen vertellen over de kamers, de bewoners en over interessante voorwerpen in de ruimtes. Via de oude keuken, muurtrappen en de ridderzaal komt u in de woonvertrekken van de heren en dames van Doorwerth.

Ook in de zuidvleugel van het kasteel kan men veel te weten komen over de jacht en de bosbouw rond het kasteel door de eeuwen heen. Iedere gids maakt een eigen collage van wetenswaardigheden en neemt u mee op weg door het kasteel.

Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Reserveren is niet nodig, geen extra kosten, maar er kunnen slechts 20 mensen mee met de rondleiding. Datum: 8 maart 2020 Tijd: 14:00 Duur: een uur

Entree € 11,50 p.p., kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 p.p. De entree is gratis voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas, en Museumkaarthouders.


deel deze activiteit

Locatie

Kasteel Doorwerth
Doorwerth
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden