• Alles
 • (2)
  Algemeen
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (6)
  Evenement
 • (2)
  Cursus-Workshop

Happy Sunday @ The Park met Caroline Lobanov & Ronald Veerman

zondag 9 augustus 15:30 t/m 18:30 uur

Caroline Lobanov en Ronald Veerman studeerden beide lichte muziek aan het Hilversum’s conservatorium maar leerden elkaar kennen door hun gedeelde passie voor Braziliaanse muziek. Zij speelden jarenlang samen in LobaNova, een kwartet met twee percussionisten, gitaar en zang en een repertoire van uiteenlopende Braziliaanse stijlen als bossanova, samba, baião, MPB, (Musica Popular Brasileira), en eigen Braziliaanse bewerkingen van pop en jazz standards.

Later kruisten hun wegen elkaar in het project “Doce com pimenta”, een samenwerking tussen zangeres Caroline Lobanov en de choroband Vatapá.

In 2015 namen ze een album op met eigen arrangementen van een tiental prachtige stukken van gerenomeerde Braziliaanse liedjesschrijvers als Dorival Caymmi, Diavan, Lenine en Gilberto Gil. De titel ‘Doce com Pimenta’ betekent , vrij vertaald: “gepeperde zoetigheid” en verwijst naar de mix van muzikale smaken, van weemoedige ballades tot knisperige en warmbloedige samba. Kleurrijke en meeslepende muziek die de ziel beroert en waarbij je niet stil kunt blijven zitten.

Ronald speelt gitaar en bandolim in Vatapá en in diverse projecten en heeft zich inmiddels ook in de Portugese Fado verdiept.

Caroline trad in de afgelopen jaren met regelmaat op in Portugal met Braziliaanse en Portugese muzikanten, startte een nieuw Brazilaans kwartet BrazilLobá4 en speelt regelmatig samen met o.a. jazzpianist Bert van den Brink.

Caroline Lobanov en Ronald Veerman spelen vandaag een selectie uit hun uitgebreide repertoire van de afgelopen decennia.

www.carolinelobanov.nl

Corazón Latino Duo

Corazón Latino speelt zeer afwisselende en bruisende muziek uit Mexico, Cuba, Colombia, Brazilië en Spanje; om lekker op te dansen of gewoon bij weg te dromen. Het duo bestaat uit Willem Hendrikse - gitaar en zang en Alberto Cárdenas - requinto en zang.

Willem Hendrikse groeide op op Curaçao en kwam voor studie naar Nederland, ging voor een aantal jaar terug naar zijn Caribische eiland en vestigde zich daarna toch weer in Nederland. Jarenlang was Willem succesvol met zijn Latijns-Amerikaanse muziekgroep Tres Hombres. Tegenwoordig speelt hij in verschillende kleine formaties en als solist.

Alberto Cárdenas werd in de jaren ’90 uit Colombia naar Nederland gehaald door een artiestenburo dat Latijns-Amerikaanse muzikanten bijeenbracht om een trio (Trio Delmar) te formeren en in te zetten in de Nederlandse evenementenmarkt. Sinds die tijd woont Alberto in Nederland. Hij speelt op de requinto, een hooggestemde melodiegitaar met kenmerkend Latijns-Amerikaans geluid.

www.willemhendrikse.com

Deze optredens zullen buiten plaatsvinden in het Coehoornpark en zal geheel coronaproof zijn volgens de richtlijnen van het RIVM, inclusief gezondheidscheck bij de poort.

Er zijn stoelen en staanplaatsen aanwezig met 1,5m afstand. Ook is er een hele grote overkapping aanwezig tijdens slecht weer.

De poort gaat open om 15:15 uur en aanvang 1e optreden 16:00 uur. Er zijn drankjes en hapjes aanwezig.

Wil je er bij zijn? meld je dan aan via muziekbijdemolen@gmail.com. Entree bedraagt 10.00 euro. Vergeet tevens niet tijdens je aanmelding je naam en achternaam en van je partner door te geven.


deel deze activiteit

Locatie

Coehoornpark
Arnhem
Coehoornstraat 60
6811la


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden