• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Concert pianiste Mitsuko Saruwatari

zondag 15 maart 15:00 uur

BLINKfotografie

Pianiste Mitsuko Saruwatari herontdekte het werk van de Duitse romanticus Wilhelm Berger en brengt voor het eerst na 100 jaar zijn prachtige pianostukken ten gehore. Mis deze unieke kans om deze uit de vergetelheid opgediepte meesterwerken te beluisteren niet!

Wilhelm Berger (1861 – 1911) was chef-dirigent van de gerenommeerde Hofkapelle in Meiningen (Duitsland), succesvol pianist en componist van meer dan 100 werken waarmee hij grote prijzen won. Toch is hij na zijn dood snel in de vergetelheid geraakt. Pianiste Mitsuko Saruwatari herontdekte zijn werk en raakte direct in de ban van zijn muziek. Zij bracht in 2018 de eerste Berger- CD ‘Wilhelm Berger piano solo pieces’ uit; een wereldprimeur. Recensenten waren lovend over haar spel, verrast over de kwaliteit van de pianowerken en vonden dat deze stukken vaker ten gehore gebracht zouden moeten worden.

In het voorjaar van 2020 komt Saruwatari met een nieuwe primeur: de CD ‘Wilhelm Berger piano solo pieces vol II’. De pianomuziek op deze CD is opgediept uit het archief van de Bibliotheek van Meiningen.

Dit recital biedt een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de overweldigende klankwereld van Berger. Daarnaast speelt Saruwatari enkele nocturnes van Chopin en de pianosonate opus 31 nr. 2 van Beethoven, bekend als ‘Der Sturm’, die een van de hoogtepunten van de pianosonates uit Beethovens middenperiode is.

Mitsuko Saruwatari is geboren in Tokio, Japan. Na haar opleiding aan de Toho Gakuen School of Music in Tokio heeft zij haar studie voortgezet bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam.


deel deze activiteit

Locatie

De Verzameling
Westervoort
Brouwerslaan 1a
6931ac


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden