• Alles
 • (59)
  Fiets-Wandeltocht
 • (8)
  Overig
 • (84)
  Algemeen
 • (16)
  Lezingen
 • (40)
  Sport
 • (31)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (4)
  Natuur
 • (2)
  Religie
 • (17)
  Evenement
 • (23)
  Muziek
 • (12)
  Cursus-Workshop
 • (7)
  Kinderevenement

Concert: Avondland

zaterdag 22 september 20:15 uur

Foto: Rene Mathon Koele

Op 22 september verzorgt projectkoor Cappella ad Fluvium uit Arnhem in samenwerking met het Helmonds Kamerkoor onder leiding van Peter-Paul van Beekum een concert met bijzondere a cappella koorstukken, allen passend in het thema "Avondland, hoogtepunten in de koormuziek van het veelkleurig Europa 19e/vroeg 20e eeuw". Zaterdag 22 september vindt het concert plaats om 20:15 uur in de Opstandingskerk, Rosendaalseweg 505 te Arnhem. Op zondag 23 september is het concert om 15:00 uur in de Sint-Trudokerk, Dorpsstraat 34 te Helmond.

Centraal in het programma staat de intieme en tegelijkertijd zeer expressieve Dubbelkorige Mis van de Zwitsers-Nederlandse componist Frank Martin (1894-1974). Dit dubbelkorige werk uit 1926 staat bol van de in- en uit elkaar vloeiende melodieën, voortstuwende ritmes en voortdurende maatwisselingen, allen met een ontroerende tederheid gebracht. Deze Mis, die de grandeur van een symfonie heeft, was een persoonlijke geloofsbelijdenis voor Martin en werd pas in 1963 voor het eerst uitgegeven en uitgevoerd.

Verder worden de dubbelkorige "Fest- und Gedenksprüche" van Johannes Brahms uitgevoerd. Daarnaast worden de "Trois Chansons" van Maurice Ravel en "Abendlied" van Joseph G. Rheinberger gezongen door Cappella ad Fulvium en van het Helmonds Kamerkoor hoort u de "Trois Chansons" van Claude Debussy en "Gleich wie die grünen Blätter" van Julius Röntgen.

Beide koren studeerden de dubbelkorige stukken van Brahms en Martin afzonderlijk in en kwamen slechts twee studiedagen bij elkaar om de werken samen te repeteren. Het resultaat kunt u op 22 september beluisteren in Arnhem.

Praktische informatie 

Datum: Zaterdag 22 september

Tijd: 20:15 uur

Locatie: Opstandingskerk Rosendaalseweg 505, Arnhem

Voorverkoop: www.adfluvium.nl

Prijzen: Voorverkoop €12,50 - aan de deur €15,00 - CJP/stud €7,50

Cappella ad Fluvium

Cappella ad Fluvium is een projectkoor voor vergevorderde amateurzangers uit de wijde omgeving van Arnhem. Het koor heeft zich gespecialiseerd in werken uit de Renaissance en Barok en voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit. Regelmatig wordt oude en hedendaagse muziek gecombineerd, maar altijd rond een bijzonder thema, in een originele setting of met relatief onbekende werken die wonderschoon blijken te zijn. Het koor is steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Om invulling te kunnen geven aan het hoge ambitieniveau wordt regelmatig samengewerkt met professionele solisten en musici.

Helmonds Kamerkoor

Het Helmonds Kamerkoor (HKK) is in 1948 opgericht. Zo'n twintig enthousiaste en ervaren zangers en zangeressen vormen het HKK. Het repertoire is zeer gevarieerd, van oude muziek, barok, romantische muziek, religieus of niet-religieus, klassiek tot modern. Naast kleine concerten, veelal a capella en vaak rond een thema, voert het HKK ook groter werk uit zoals de Nicolas Cantate van Benjamin Britten, de Mattheus Passion van J.S.Bach en Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms.

 Over de dirigent

Peter-Paul van Beekum dirigeert meerdere kamerkoren in Nederland, waaronder Cappella ad Fluvium en het Helmonds Kamerkoor. Naast zijn werkzaamheden als dirigent is hij als zanger verbonden aan diverse professionele koren waaronder Bachkoor Holland en Amsterdam Baroque Choir.


deel deze activiteit

Locatie

Opstandingskerk
Arnhem