• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Concert M. Nostitz Quartet

donderdag 5 maart 20:00 uur

Onbekend

Dit voorjaar start In Goede Handen Management met een eenmalige concertserie in de Oude kerk in Oosterbeek. Als eerste een concert van het Tsjechische M. Nostitz Quartet. In hun Nederlandse tournee, die plaats vindt tussen 21 februari en 5 maart 2020 en die door negen provincies gaat, komen ze op donderdagavond 5 maart om 20.00 uur voor een concert in de Oude kerk in Oosterbeek.

In het programma 'Fanny & Felix' spelen ze een strijkkwartet van Fanny Hensel Mendelssohn-Bartholdy en een strijkkwartet van haar broer Felix.

Het kwartet bestaat uit: Petr Bernášek (1e viool), Václav Vacek (2e viool), Pavel Horejsi (atviool) en Petr Šporcl (cello). Het ensemble werd opgericht in oktober 1994 tijdens de studies van de ensembleleden aan de muziekfaculteit van de Academie voor uitvoerende kunsten in Praag in de klas van dr. Václav Bernášek (Kocian Quartet). Daarna vervolgde het kwartet een tweejarige postdoctorale studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Wenen bij prof. Günter Pichler en prof. Thomas Kakuska (Alban Berg Quartet).

Het ensemble heeft talloze prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en werkt regelmatig samen met een aantal binnenlandse en buitenlandse solisten en kamerensembles. Het kwartet speelt regelmatig op podia in Europa, Azië en Amerika.

Leden van het ensemble nemen ook deel aan andere kamer- en soloprojecten. Ze zijn lid van het Tsjechische Philharmonic Orchestra FOK, en geven ook les als docent. Af en toe spelen ze ook ander soort repertoire bijvoorbeeld in de samenwerking met zanger Janek Ledecký waarmee ze een aantal kerstconcerten gaven.

M. Nostitz Quartet gebruikt zijn naam sinds 1996 met de vriendelijke toestemming van gravin Mathilde Nostitz - Rieneck, wiens familie één van de grote beschermheren van de kunsten was in de 18e en 19e eeuw. Grijp nu uw kans om dit vermaarde strijkkwartet beter te leren kennen.

Bezoek het concert op 5 maart om 20.00 uur in de Oude kerk in Oosterbeek en kom luisteren naar de schoonheid van de verschillende strijkkwartetten in programma's 'Fanny & Felix'. Of koop passe-partout kaarten voor alle vier de concerten. Meer informatie & kaarten bestellen op oosterbeek.ingoedehanden.management


deel deze activiteit

Locatie

Oude Kerk Oosterbeek
Oosterbeek
Benedendorpsweg 134
6862dh


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden