• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Open dag Maarten van Rossem

zaterdag 18 januari 10:00 uur

Foto: Maartje Kuperus

Het Maarten van Rossem houdt zaterdag 18 januari van 10.00 tot 14.00 uur de jaarlijkse open dag. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool zijn met hun ouders van harte welkom om een kijkje te nemen op de school.

Het Maarten van Rossem is een vmbo-school in Arnhem-Zuid. Hét kenmerk van de school is leren door te doen. Uiteraard krijgen leerlingen vakken die nodig zijn voor het schoolexamen, maar de docenten zorgen vaak voor praktische en zelfs echte praktijkopdrachten. Een ander kenmerk is leren op maat, dus leren in het eigen tempo en op het eigen niveau.

En waar de school bekend om staat: de uitgebreide ondersteuning en begeleiding. Van bijvoorbeeld de mentor, maar ook biedt de school leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben de mogelijkheid om in een kleinere klas te komen. In deze klas krijgen de leerlingen vaker dezelfde docent, zodat zij minder verschillende gezichten zien én is er nog meer aandacht voor de leerling.

De school kijkt bij dit alles kritisch naar zichzelf én verwacht veel van de leerlingen, zowel qua inzet als in verantwoordelijkheid nemen. Tijdens de open dag van zaterdag 18 januari staan de deuren open voor iedereen die met de school kennis wil maken. Voor (toekomstige) leerlingen zijn er ook allerlei activiteiten; van ontsnappen uit de escaperoom tot een colatest. Of een workshop fietsband plakken en een wedstrijdje autoband wisselen. Wie wil, kan komen proeven in het restaurant van de school. Leerlingen serveren hapjes die zij in de schoolkeuken hebben gemaakt.

De open dag begint om 10.00 uur en duurt tot 14.00 uur. De locatie van de school is Groningensingel 1235 in Arnhem. Of kijk op www.maartenvanrossem.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Maarten van Rossem College
Arnhem
Groningensingel 1235Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden