• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (7)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (4)
  Theater
 • (11)
  Evenement
 • (7)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Jubileumexpositie KWA in Stadhuis Arnhem

zondag 13 oktober 11:00 uur

Foto: Gerda Hendriks

‘Variatie in eigenheid’, zo luidt de titel van de expositie, waarmee de KWA, Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars van 12 t/m 16 oktober a.s. haar vijftig jarig jubileum viert in de Burgerzaal van het Arnhemse stadhuis.

In 1969 werd de ‘Kreatieve Werkgroep Arnhem’ (KWA) opgericht met als doel ‘de kunstzinnige vorming van haar leden te bevorderen’. De werkgroep telde toen dertig leden. Nu, vijftig jaar later is het doel nog altijd hetzelfde gebleven, maar is de vereniging in aantal vertienvoudigd. Driehonderd leden vinden inmiddels hun weg naar het karakteristieke voormalige schoolgebouw aan de Kemperbergerweg in Schaarsbergen, waar in verschillende ateliers alle faciliteiten aanwezig zijn voor diverse kunstvormen: schilderen en tekenen, model en portret, beeldhouwen, boetseren, grafische kunst en keramiek. De sfeervolle binnentuin, gedeeltelijk met overkapping, doet dienst als buitenatelier. In 2016 is een nieuwe werkschuur voor de beeldhouwers in gebruik genomen en komend jaar wordt ingezet op een verdere optimalisatie van de ateliers.

De leden van de KWA vormen een gevarieerd gezelschap met diverse achtergronden. Wat hen bindt, is de affiniteit met allerlei vormen van beeldende kunst en de wens zich daarin verder te bekwamen. Professionele kunstenaars begeleiden de leden in hun kunstzinnige ontwikkeling. Het kenmerkende van de KWA is de grote individuele vrijheid en flexibiliteit: iedereen, van beginner tot vergevorderd ‘vrijetijdskunstenaar’, volgt zijn/haar eigen ambitie, belangstelling en tempo en kiest zelf zijn (combinatie van) activiteiten en frequentie van deelname. Naast het reguliere programma zijn er verder nog aanvullende activiteiten zoals workshops, exposities, excursies, atelierbezoeken en lezingen, die gelegenheid bieden tot verdere ontwikkeling en verdieping.

Om in de jubileumtentoonstelling uiting te geven aan dit specifieke karakter van de vereniging is gekozen voor de titel ‘Variatie in eigenheid. De leden zijn op de expositie vertegenwoordigd met één werk naar keuze. Het gaat daarbij om tekeningen, schilderijen, grafisch werk, beelden en keramiek. Gezamenlijk drukken de werken een variatie uit in disciplines, technieken, stijlen, thema’s en zijn een schakering van eigenheden.

De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 13 oktober om 15.00 uur door Hans de Vroome, Wethouder van Cultuur en Erfgoed. De opening zal worden opgeluisterd met een dansvoorstelling van Fernanda Silva.

De jubileumexpositie is te bezichtigen op 12 oktober van 14.00 – 17.00 uur en op 13 t/m 16 oktober van 11.00 – 17.00 uur.


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden