• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Herdenkingswandeling op Moscowa

woensdag 18 september 16:00 uur

Foto: MICHEL CAMPFENS

In het kader van 'Gelderland Herdenkt 75 jaar vrijheid' organiseert Gedenkpark Moscowa op 18 september een herdenkingswandeling. Tijdens de wandeling, van 16.00 tot 17.30 uur, wordt stilgestaan bij graven van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, waarbij onze medewerkers bijzondere verhalen vertellen over bekende en onbekende helden.

Bijvoorbeeld over verzetsstrijder Johannes Penseel, een Arnhemse elektricien die veel onderduikers hielp. En over heldhaftige piloten, waaronder Geert Overgaauw. De wandeling voert tevens langs graven van burgers uit het verzet, burgerslachtoffers en diverse oorlogsmonumenten. De herdenkingswandeling start vanuit het Theehuis (Waterbergseweg 20, Arnhem). Deelname is kosteloos, vooraf aanmelden is niet nodig.

Oorlogsgeschiedenis op Moscowa

Vanwege de natuur en historie leent het gedenkpark zich uitstekend voor een wandeling. "Achter de historische monumenten schuilen namelijk prachtige verhalen, die het waard blijven om te vertellen", vertelt André Kruijmer, locatiemanager van Moscowa. "Bijvoorbeeld over slachtoffers van de tweede wereldoorlog. In die periode is op en rondom Moscowa veel gebeurd, en dat is in het park nog steeds goed te zien. We nodigen u dan ook van harte uit om op 18 september mee te wandelen."

Gelderland herdenkt 75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 herdenkt Gelderland de oorlog en viert 75 jaar vrijheid. Met allerlei activiteiten, zoals tentoonstellingen, shows en luchtlandingen, bevrijdingsfestivals, herdenkingen en nog veel meer wordt stilgestaan bij de oorlog en wordt gevierd dat de Gelderlanders samen 75 jaar in vrijheid

leven. Kijk op https://www.gelderlandherdenkt.nl/ voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Over Begraafplaats & Crematorium Moscowa

Moscowa is een echt Arnhems gedenkpark. Het terrein van de uitgestrekte monumentale begraafplaats (1873) heeft een fraaie ligging. Invulling geven aan persoonlijke wensen is voor Moscowa altijd hét uitgangspunt. Voor, tijdens maar zeker ook na afloop van een plechtigheid. 


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden