• Alles
 • (4)
  Lezingen
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Gratis informatiebijeenkomst voor mensen met diabetes type 2

maandag 23 september 19:00 uur

Medicatiearme- of zelfs medicatievrije kwaliteit van leven met Diabetes Type 2!

Informatiebijeenkomst van Diavantis Gelre over alle facetten van Diabetes Type 2 op maandag 23 september van 19.00 tot 21.30 uur. Locatie: Kookstudio Velperbroeck, Markweg 11 Velp. Gratis entree. Aanmelden bij Klaas Dijkstra 06 53 25 56 38.

Diavantis start in Gelderland begeleiding voor beklijvend herstel van mensen met Diabetes Type 2. Je bent in de bloei en de kracht van je leven. Maar dan word je van het ene op het andere moment geconfronteerd met Diabetes Type 2 (suikerziekte). Je lichaam stopt met volwaardig functioneren en confronteert jou op een onaangename manier met deze realiteit.

Initiator van Diavantis is Piet-Jan Coremans: ,,Je vooruitzichten zijn niet vrolijk. Mensen met Diabetes Type 2, ik heb het zelf ook, hebben onbehandeld een verhoogde bloedsuikerspiegel. Door hoge bloedsuikers kunnen complicaties ontstaan, zoals hart- en vaatziekten, neuropathie, nefropathie en retinopathie. Het door Diavantis ontwikkelde programma begeleidt mensen met Diabetes Type 2 langs de weg der geleidelijkheid naar een beklijvende medicatiearme of zelfs medicatievrije kwaliteit van leven,” zegt Coremans.

Eten, zweten, meten, weten

Diavantis maakt gebruik van de modernste meetapparatuur, E-Health en E-Learning technologieën om gestelde doelen inzichtelijk te kunnen bereiken via onze cyclus eten, zweten, meten en weten. Coremans: ,,Te begrijpen hoe je leefstijl vanaf moment diagnostisering opnieuw in te richten is essentieel. Verantwoorde voeding is daar een belangrijk onderdeel van als bouwsteen en brandstof voor jouw lichaam. Daarnaast is bewustwording de basis voor ieder individueel herstelproces. Diavantis is daarom een groot voorstander van kennisdeling. Je begrijpt dan beter hoe het allemaal in elkaar steekt en wat je moet doen om de invloed van Diabetes Type 2 terug te dringen.”

Ondersteuning in Gelderland

Diavantis is drie jaar geleden in Friesland van start gegaan. Coaches begeleiden de daar ingeschreven deelnemers. ,,Enige tijd geleden zijn we in Gelderland gestart. We hebben daar nu de eerste groep deelnemers die intensief worden begeleid door onze organisatie in het algemeen en de diabetescoaches in het bijzonder.”

Programma

Deelnemers aan het Diavantis-programma bezoeken tweemaal per maand de Diavantis Clinics. Hier worden kennis en ervaringen gedeeld. Ook samen koken met de juiste ingrediënten is hier een onderdeel van. En met de personal coaching tweemaal per maand completeert Diavantis haar programma. www.diavantis.nl

Wilt u meer weten over dit programma? Kijk dan op: www.diavantis.nl

Of benader onze gastheer van Diavantis in Gelderland, Klaas Dijkstra, via tel.nr. 06 53 25 56 38 en kcd@diavantis.nl


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden