• Alles
 • (16)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (2)
  Algemeen
 • (7)
  Lezingen
 • (5)
  Theater
 • (11)
  Evenement
 • (6)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Kentalis Kenniscafe voor logopedisten

dinsdag 22 oktober 17:00 uur

Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) komt vaker voor dan autisme. De gevolgen voor de ontwikkeling van het kind zijn groot: in het alledaagse leven en in de sociaal en emotionele ontwikkeling van het kind. Een logopedist weet dat als geen ander. Die behandelt deze kinderen in zijn / haar praktijk. En wanneer er een intensievere behandeling nodig is, kan een kind bij Kentalis terecht.

De kennis die bij Kentalis in huis is, wordt gedeeld met de (vrijgevestigde) logopedisten onder meer door zogeheten kenniscafés. Op dinsdag 22 oktober is het kenniscafé 'Logopedie bij kinderen met TOS: bekijk het breed'. De bijeenkomst bij Kentalis De Winde aan de Reigerstraat 15 A in Velp bestaat uit een lezing, workshops en een interactieve afsluiting. Accreditatie voor logopedisten is aangevraagd.

Programma

Na de inloop – waar gelegenheid is om te netwerken onder het genot van een kop soep en een broodje – start een centrale lezing. Daarna kan door de logopedisten één workshop worden gevolgd om vervolgens mee te praten over hoe Kentalis en logopedisten samen kind en ouders kunnen helpen.

· 17.00 – 18.00 uur Inloop en netwerkmoment met soep en brood.

· 18.00 – 18.15 uur Openingswoord door teamleider Karine Jansen en logopedist Annemarie Smits

· 18.15 – 19.15 uur Lezing 'Taalontwikkelingsstoornissen en executieve functies' door senior onderzoeker Daan Hermans

· 19.15 – 19.30 uur Pauze met koffie en thee

· 19.30 – 20.30 uur Workshopronde met de keuze uit 2 workshops

· 20.30 – 21.00 uur Interactieve afsluiting 'Samen helpen we kind en ouders' o.l.v. Karine Jansen en Annemarie Smits

Meer informatie over de lezing, de workshops en inschrijving is te vinden op de website van Kentalis: https://www.kentalis.nl/evenementen.

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Onder het motto: 'Samen komen we verder'. In Velp biedt Kentalis behandeling voor kinderen, jongeren en hun naaste omgeving. Uit de hele regio komen cliënten naar deze locaties toe.


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden