Logo arnhemsekoerier.nl
  • Alles

Mother Bass en Crashing Bats in Arnhem (13/1)

zaterdag 13 januari 0:00 uur

Mother Bass en Crashing Bats steken vuurwerk af in Den Haag en Arnhem

We hebben altijd vuurwerk bij 2B@. Daar gaan we weer wat van afsteken: op 4 januari in Paardcafé Den Haag en op zaterdag 13 januari in Willemeen in Arnhem.

Het is muzikaal vuurwerk met Mother Bass uit Arnhem/Nijmegen en met Crashing bats uit Den Haag. Kom erbij, want deze shows knallen harder dan wat er op oudjaar in de lucht gaat!

Mother Bass herschrijft de geschiedenis van de rock. Dat doen ze door de band te zijn die ze de afgelopen tien jaar hebben gemist, zeggen ze. Voor hun overzicht van 'rock zoals het had moeten zijn' combineren ze The Doors, Zeppelin en King Crimson met de muziek die de Stone Temple Pilots en Soundgarden in de jaren negentig maakten. Het resultaat: tijdloze hardrock/alternative waarin het alleen om de muziek draait. Geen gedoe met meezingers en truukjes om maar vooral in de smaak te vallen. Dat doen ze toch wel. Mother Bass heeft al op heel wat podia gestaan. Noordkade bijvoorbeeld, Altstadt, The Box en Extase. En ook op Popronde met hun versie van een ouderwetse rockavond. Te horen op www.motherbass.com

De vier van Crashing Bats maken 'progressive, passive-agressive, and definitely rock'. Dat is geïnspireerd op folk, pop, rock, jazz en wat daar nog zoal tussen zit. Iedereen schrijft met eigen ideeën mee aan het songbook. Zo blijft dat gevarieerd, met muren van geluid en met pakkende liedjes die soms net iets anders gaan dan je verwacht. Luister het maar na op http://crashingbats.com. Fan van De Staat, Queens of the Stone Age en Muse? Dan moet je zeker ff komen!

2B@ netwerk

Bands die veel gigs willen doen moeten doorgaans een zéér lange adem hebben. Ze spelen veelal in de eigen stad op podia waarvan de beheerders weten wie ze in huis halen. De 'thuispodia' worden dus veelvuldig bespeeld waardoor bands 'wereldberoemd' worden in de eigen woonplaats!

Dat is anders sinds 2B@ er werk van maakt! 'Eigen' bands spelen dan net zo makkelijk 'uit' alsof ze in de eigen stad optreden. Het levert bands meer fans op dan slechts die vrienden en familie die al zó vaak meegaan dat ze het repertoire soms beter kennen dan de bandleden zelf… De 'thuisband' zorgt voor publiek, de 'uitband' voor iets nieuws! Dus zowel bands, zaal als publiek worden er beter van!

Alle muziekstijlen doen mee zolang het eigen werk is, programmeurs van 2B@ zijn de bands zélf!

Bandlijst

Zo werkt het: bands melden zich (gratis) aan in een online lijst van hun eigen stad en kunnen in de andere steden (lijsten) zoeken naar de beste 'match'. De lijsten kunnen gevonden worden met de 2B@ APP en wanneer er een 'match' is kan deze aangemeld worden bij organisator ZEAL online. De combi's van 2 bands kunnen dan een optreden op de 2B@ podia in beide steden doen.

Meer weten?

ZEAL ONLINE

http://www.zeal.onl/2BeAt.html

info@zeal.onl


deel deze activiteit