• Alles
 • (3)
  Fiets-Wandeltocht
 • (7)
  Overig
 • (4)
  Algemeen
 • (1)
  Sport
 • (12)
  Theater
 • (13)
  Natuur
 • (12)
  Evenement
 • (4)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (13)
  Kinderevenement

Symbiosis Series #1

zaterdag 19 juni 12:00 uur

Foto: Alexandra Martens Serrano

POST Arnhem gaat open!

POST gaat ook open in Arnhem! Zaterdag 19 juni opent de eerste editie van Symbiosis Series in Arnhem, met Natalia Jordanova en Alexandra Martens Serrano. Met de Symbiosis Series biedt POST kunstenaars ruimte, middelen en ondersteuning om te experimenteren en nieuw werk te maken. De kunstenaars worden op verschillende manieren gestimuleerd om met elkaar te interacteren, vergelijkbaar met het natuurlijke proces van symbiose. Het gaat om een interactie waarbij uitwisseling en samenwerking mogelijk zijn en waarbij de individuele praktijken worden hervormd. De geselecteerde kunstenaars verschillen soms wat betreft het gebruikte medium of conceptuele uitgangspunten, waardoor de tentoonstelling meer een visuele dialoog oplevert. Andere keren zijn hun praktijken meer op elkaar afgestemd, waardoor de tentoonstelling zelf één geheel zou kunnen worden.

Taal als overdracht van cultuur

Voor de eerste Symbiosis Series hebben Natalia Jordanova en Alexandra Martens Serrano elkaar ontmoet tijdens een tiendaagse werkperiode in de tentoonstellingsruimte. Beide kunstenaars onderzoeken hoe taal kan functioneren als overdracht van culturen. Is de voorspelling van een waarzegster net zo nauwkeurig als de 'feitelijke' informatie die in geschiedenisboeken wordt gepresenteerd? Beiden zijn geïnteresseerd in fenomenen als het in kaart brengen en overbrengen van informatie, constructies en rasters, en werken met een verscheidenheid aan media: van schilderijen met gesmolten krijtjes tot een sculptuur gemaakt van refurbished iPhones.

Publiek programma: Sounds

Sounds is een publiek programma van POST, waarin we door middel van muzieknummers en verhalen reflecteren op kunstwerken. Dit kan een nummer zijn dat je aan een van de kunstwerken doet denken, of een gevoel vastlegt dat het hoofdthema weerspiegelt. De editie over Symbiosis Series vindt plaats op donderdag 15 juli om 20:00 Onder voorbehoud zal dit live in de POST ruimte plaatsvinden, binnen de coronaregels. Er is dan ook een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan via gerda@platformpost.nl!

Over de kunstenaars

In haar artistieke praktijk onderzoekt Alexandra Martens Serrano de manieren waarop verschillende takken van kennisproductie, en de persoonlijke en mondiale verhalen die ze oproepen, worden geconfigureerd, gemedieerd en overgedragen. Als onderdeel van een steeds verder ontwikkelende zoektocht naar mogelijke werelden, is Natalia Jordanova's werk een subjectieve synthese en een fysiek voorstel van wat het huidige moment definieert. 

POST volgt de COVID-19 richtlijnen van het RIVM. We vragen bezoekers vriendelijk om een mondkapje te dragen en (bij binnenkomst) je tijdslot te registreren met naam en contactgegevens.


deel deze activiteit

Locatie

POST
Arnhem
Driekoningenstraat 16
6828en


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden