• Alles
 • (1)
  Overig
 • (4)
  Algemeen
 • (3)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (10)
  Theater
 • (1)
  Religie
 • (8)
  Evenement
 • (1)
  Kinderevenement

Open dag Helicon MBO Velp

zaterdag 21 november 10:00 t/m 17:30 uur

Online én op school kennismaken met Helicon MBO Velp

Het maken van de juiste studiekeuze is in coronatijd extra uitdagend. Om vierdejaars vmbo’ers en andere studiekiezers toch een goede keus te kunnen laten maken, biedt Helicon MBO Velp eind november verschillende mogelijkheden aan om kennis te maken met de opleidingen en school. Zo zijn er online presentaties, kunnen studiekiezers online in gesprek met een docent en is het mogelijk om op zaterdag 21 november naar de school toe te komen voor een rondleiding en kennismaking met een docent.

Online presentaties

Van 16 t/m 20 november verzorgt Helicon MBO Velp online presentaties over de opleidingen in de richting van groen, dier, voeding en milieu. Tijdens deze voorlichtingspresentaties krijgen de deelnemers informatie over de opleiding en is er ruimte om vragen te stellen. De voorlichtingen worden gegeven om 18:45 uur of 19:45 uur. Meer informatie en aanmelden kan via opendagen.helicon.nl

Rondleiding door school: weten waar je als toekomstig student terecht komt

Daarnaast is het mogelijk om de school te bezoeken op zaterdag 21 november. “Veel studiekiezers vinden het fijn om voordat ze hun definitieve studiekeuze maken, te weten waar ze terecht komen,” vertelt Arjen Jaarsma, directeur van Helicon MBO Velp. “Hoe ziet de school en de omgeving eruit? In wat voor lokalen krijg ik les en waar houd ik straks pauze?” Om die vragen te beantwoorden kunnen studiekiezers op zaterdag 21 november naar de school komen. “Dit jaar is dat niet mogelijk in grote aantallen, daarom kun je persoonlijk in gesprek met een docent. Deze docent vertelt de studiekiezer over de opleiding en laat het praktijklokaal zien. Vervolgens laat een student van de opleiding de school en het landgoed zien tijdens een persoonlijke rondleiding. Op deze manier krijgt men coronaproof een goed beeld van de opleiding én school,” zegt Jaarsma. Bezoekers van de open dag melden zich vooraf voor een bepaald tijdstip aan, dit kan via opendagen.helicon.nl

In gesprek met een docent

Tot slot is het mogelijk om een online gesprek te voeren met een docent. “We zien regelmatig dat studiekiezers vragen hebben over hun persoonlijke situatie, bijvoorbeeld als een student last heeft van dyslexie, ergens anders extra ondersteuning bij nodig heeft of zijn persoonlijke situatie wil bespreken. In zo’n geval kan een (online) persoonlijk gesprek fijn zijn,” aldus Jaarsma. “Studiekiezers kunnen dit het hele jaar aanvragen via onze website.”

Aanmelden voor schooljaar 2021-2022 al mogelijk

Sinds 1 oktober is de aanmelding voor schooljaar 2021-2022 geopend. “We zagen afgelopen voorjaar dat veel derdejaars vmbo’ers hun studiekeuze uitstelden in de hoop op betere oriëntatiemogelijkheden in het nieuwe schooljaar. Deze groep moet inmiddels binnen een halfjaar een studiekeuze maken. Door diverse activiteiten aan te bieden, zowel op school als online, hopen we deze groep jongeren op weg te helpen bij het maken van de juiste keuze,” besluit Jaarsma.

Online voorlichtingen bijwonen of aanmelden voor een gesprek

Op opendagen.helicon.nl staat meer informatie over de opleidingen van Helicon en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor één van de voorlichtingsactiviteiten.


deel deze activiteit

Locatie

Helicon MBO Velp
Velp (Gelderland)
Larensteinselaan 26b
6882ct


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden