Bombastix. (Foto: Wijnhoven en Spaan)
Bombastix. (Foto: Wijnhoven en Spaan) Foto: Ernst Spaan

Volop activiteiten op kasteel Doorwerth

DOORWERTH - Kasteel Doorwerth heeft weer een mooi programma samengesteld.

Op Koningsdag is kasteel Doorwerth gesloten maar op zondag 28 april compenseren ze dat met Toevallige Ontmoetingen. Het lijkt net of de vroegere bewoners weer tot leven zijn gekomen. Beleef het mee en kom tussen 11.00 en 17.00 uur om ze te ontmoeten. 

Wie graag ridder wordt komt op woensdag 1 mei naar het kasteel. Op ontdekkingstocht door het kasteel leer je meer over het leven op het kasteel. En heb je het geheime wachtwoord gekraakt, dan slaat Ridder Corneel je tot ridder voor het leven. 

Op donderdag 2 mei verjaagt professor Bombastix de draak van Doorwerth. Deze draak woont al eeuwen lang op het kasteel. maar de laatste tijd wordt hij overdag wel eens wakker en dan schrikken de bezoekers. Bombastix maakt samen met de kinderen een toverbrouwsel om het draakje weer in slaap te brengen. Voorstelling voor alle leeftijden. Op 5 mei is er de rondleiding 'September '44'. Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond kasteel Doorwerth zwaar gevochten. Tijdens een rondleiding loop je langs plekken uit de strijd en wordt het verhaal verteld aan de hand van foto's en ooggetuigenverslagen. Info en reserveren: glk.nl/doorwerth