VitaDuo speelt in Kerk van Rozendaal

ROZENDAAL - VitaDuo bestaat uit Maria Nemtsova (piano) en Vitaly Vatulya (saxofoon). Ze verzorgen zondag 28 april een optreden in de Kerk van Rozendaal. Aanvang 15.00 uur. Na afloop is er een ‘meet & greet’ in de Serre waarbij u een drankje krijgt aangeboden.

Het programma begint met de aangrijpende melodieën en hypnotiserende herhalingen van Philip Glass' 'Vioolsonate', vormgegeven voor saxofoon en piano. 

Terwijl de voorstelling zich ontvouwt, begeleidt VitaDuo het publiek door een gevarieerd aanbod van minimalistische meesterwerken, waaronder Mellits' 'Mara's Lullaby', Nyman's 'Shaping the Curve', Glass's 'Facades', Adams' 'Postmark' en Fitkin's 'Gate'. Elk stuk biedt een unieke verkenning van minimalistische esthetiek, variërend van rustige sereniteit tot pulserende energie, en toont de veelzijdigheid en expressieve diepgang van het saxofoon- en pianoduo.

Opstand

Er is ook een stuk van Eric Satie, waarmee hij destijds in opstand kwam tegen het traditionele westerse idee van ‘ontwikkeling’ in de muziek. Net zoals de minimalisten later zouden doen, begon Satie te werken met fragmenten (Motifs, noemde hij ze) van muzikaal materiaal, willekeurig naast elkaar geplaatst, herhaald en getransponeerd om het idee van argumentatie of discussie, dat fundamenteel is voor zoveel westerse muziek, te ontkrachten.

Entree 17,00 euro; Vrienden 15,00 euro en Gelrepas- en studentenkaarthouders 5,00 euro. Kinderen onder begeleiding jonger dan 10 jaar gratis. Reserveren kan via vrienden@dekerkvanrozendaal.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de kerk voor aanvang van het concert.