Lid heeft juridische achtergrond en affiniteit met GGZ

Vrijwilligerswerk Cliëntenraad Pro Persona

ARNHEM - Wilt u een bijdrage leveren aan goede zorg? Pro Persona Arnhem is op zoek naar een nieuw lid voor de Cliëntenraad Arnhem (CRA). Deze cliëntenraad  behartigt de belangen van de cliënten van Pro Persona uit de regio Arnhem. De raad is op zoek naar een nieuw lid met een juridische achtergrond en affiniteit met de GGZ.

Pro Persona is deskundig in het behandelen van hulpvragen op het gebied van geestelijke gezondheid. De cliëntenraad volgt kritisch het beleid van de organisatie en houdt daarbij de belangen van cliënten goed in de gaten. Ook bezoekt de raad afdelingen om in contact te komen met de achterban en signalen op te vangen over de hulpverlening en zorg. De raad vergadert twee keer per week. 

Heeft u juridische kennis en herkent u zich in de volgende vaardigheden? Dan komt de raad graag met u in contact. U heeft affiniteit met de GGZ. U bent bereid een aantal uren per week te investeren in: vergaderen, onderhouden van contacten en voorbereiden van adviezen. U bent in staat vanuit een cliëntperspectief te denken en te handelen. U kunt onderscheid maken tussen persoonlijk en algemeen cliëntenbelang. U leest beleidstukken en vormt een mening hierover om gezamenlijk een besluit te vormen en/of advies uit te brengen. Waar nodig vult u de raad aan met uw juridische kennis. Omgaan met vertrouwelijke informatie is voor u geen probleem. Interesse? Neem contact op met Annemieke de Geus, via clientenraad.arnhem@propersona.nl of (026) 312 43 22. 

Meer vrijwilligersvacatures: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl