Elly de Bruijn bij haar uit dieren opgebouwde levensboom. (Foto: eigen foto)
Elly de Bruijn bij haar uit dieren opgebouwde levensboom. (Foto: eigen foto) Foto: Elly de Bruijn

Wonderlijke wereld van L-Li

WESTERVOORT - In Huize Vredenburg aan Klapstraat 112 in Westervoort is werk te zien van kunstschilder L-Li (Elly de Bruijn). De expositie is gratis te bezoeken in de weekenden 20/21 april, 27/28 april, 4/5 mei en 11/12 mei; alle dagen van 14.00 tot 17.00 uur.

Haar schilderijen laten een wonderlijke, verrassende wereld zien. Vaak lieflijk en opgewekt. Maar ook zijn er scheuren en afgebroken beelden in haar werk te zien. "De wereld is opgebouwd uit stukken die samen toch een mooi geheel vormen."

Elly de Bruijn is voormalig psycho-dramatherapeut en heeft jarenlang gewerkt met beschadigde en getraumatiseerde mensen aan een vorm van heling en het weer in balans komen. Zoals in haar werk te zien is, blijven de sporen van dat wat gebeurd is - de scheuren, krassen, haperingen - bestaan. Het gescheurde, kapotgemaakte, wordt door haar vervolgens in een nieuwe balans bijeen gebracht. Net zoals mensen na een trauma een nieuwe balans zoeken, het verdriet en de pijn moeten doorleven om verder te kunnen. En juist dat is te zien in de beelden, met diepgang en complexiteit. 

Ze werkt veelal met acrylverf op doek, maar soms ook met gemengde technieken. Ze mengt zelf haar kleuren. Het werk varieert van abstract tot figuratief of met enkele figuratieve elementen. Het verwijst naar natuur en landschap, maar ook naar communicatie tussen mensen.