Socialisme, wat is dat?

ARNHEM - Het Nivon werd 100 jaar geleden opgericht om arbeiders te ontwikkelen en inzicht te geven in de maatschappij op basis van het socialisme. Wat betekende dat toen en hoe is het nu? Is er nog iets van over? 

In vraag- en antwoordvorm gaan Victor Onrust en Gea Drijver woensdag 27 maart met u hierover in gesprek. Het tweede deel van de avond wordt besteed aan de minder goede kanten van het kapitalisme. En natuurlijk wordt gekeken naar de toekomst.

De bijeenkomst is in Nivon De Wasserij aan de Molenbeekstraat 26a in Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur. Entree: Nivon-leden 7,50 euro/ niet leden 10,0 euro (incl koffie/thee).  Bij voorkeur aanmelden: nivon-arnhem.nl/socialisme. Aanmelden aan de zaal kan ook maar vol is vol.

Stille Week 
in Baptistengemeente

ARNHEM - In de kerken van Arnhem wordt toegeleefd naar het hoogtepunt van het jaar: Pasen. In de Baptistengemeente Arnhem-centrum wordt dit feest van Jezus' opstanding uitbundig gevierd. 

"Maar ook op de dagen ervoor komen we als gemeente samen. Als u iets wilt meemaken van de vreugde van de opstanding, maar ook van de diepe betekenis van het lijden van Jezus Christus, bent u van harte welkom om met ons mee te vieren, stil te worden, te zingen en te bidden."

Op Witte Donderdag (28 maart) viert de Baptistengemeente de Maaltijd van de Heer, zoals ook Jezus dat met zijn leerlingen deed. Op Goede Vrijdag (29 maart) herdenken ze zijn sterven. Op Stille Zaterdag (30 maart) verwondert men zich over nieuw licht dat doorbreekt. Deze vieringen beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer drie kwartier. 

Zondag 31 maart is het Pasen; ook dan bent u welkom om mee te vieren. Deze dienst begint om 10.00 uur. Alle genoemde vieringen vinden plaats in de Baptistenkapel aan de Willem van Kleeflaan 6 in Arnhem.   

Adverteren

ARNHEM - Ook adverteren in Arnhemse Koerier? Voor meer informatie over de advertentie tarieven en mogelijkheden kunt u contact opnemen met Arthur via telefoon 06-48019634 of stuur een email naar arthur@starterspers.nl.