Museum Arnhem is verrast met een mooie schenking van VriendenLoterij.
Museum Arnhem is verrast met een mooie schenking van VriendenLoterij. Foto: Wendy van Bree

Nieuw project Museum Arnhem ontvangt royale schenking van VriendenLoterij

Algemeen

ARNHEM - Museum Arnhem is verrast met een cheque van de VriendenLoterij en haar deelnemers. Zo’n 425.000 euro is bestemd voor MAAK!, een nieuw project waarmee het museum de collectie inzet als inspiratiebron voor vrijetijdsmakers. 

Verder ontvangt het museum een jaarlijkse bijdrage van 200.000 euro, plus 54.268 euro uit geoormerkt meespelen door de deelnemers van de VriendenLoterij. 

Ook ontvangt het museum vanaf dit jaar 50.000 euro extra van de VriendenLoterij. Deze bijdrage kan Museum Arnhem besteden aan programmering en tentoonstellingen, om de kwaliteit van cultuur te waarborgen en aantrekkelijk te blijven voor bezoekers in tijden van stijgende kosten.

MAAK!

Ruim zeven miljoen Nederlanders maken in hun vrije tijd muziek, spelen toneel, schrijven, schilderen, fotograferen of tekenen. Het project MAAK! van Museum Arnhem omarmt dit en ziet het als een kans om nieuw publiek te betrekken bij het museum. 

Met MAAK! zet het museum - met onder meer workshops, festivals, cross-overs en een mini art box met opdrachten voor thuis, op het werk of in de kroeg - de collectie in als inspiratiebron voor deze vrijetijdsmakers. Hierbij werkt het museum samen met professionele kunstdocenten en -organisaties. 

Online toolkit

De kennis en ervaring die het museum opdoet in MAAK! wordt gebundeld in een online toolkit die beschikbaar komt voor andere musea, kunstdocenten en makers. Op deze manier vergroot Museum Arnhem de mogelijkheden nieuw en ander publiek te bereiken en voor langere tijd aan zich te binden. 

Directeur Saskia Bak van Museum Arnhem: “Museum Arnhem wil met MAAK! graag met iedereen die creatief bezig is de kracht van kunst vieren, met de collectie van het museum als inspiratiebron. Heel veel dank aan de VriendenLoterij en haar deelnemers voor deze prachtige bijdrage!”

www.museumarnhem.nl