Collage editie 2023.
Collage editie 2023.

‘Grenzeloos fietsen’ voor bootvluchteling

Algemeen

ARNHEM - Met een fietstocht langs de landsgrenzen van Nederland heeft Stichting Bootvluchteling in 2023 aandacht gevraagd voor de vluchtelingencrisis aan de grenzen van Europa. 

“Dit jaar willen we met Grenzeloos fietsen - de ‘Veluwe-editie’ opnieuw aandacht vragen voor het continueren van de medische missie van Stichting Bootvluchteling aan de grenzen van Europa”, aldus organisatoren Niloufar Rahim en Hester van Oorschot. 

De fietstocht heeft plaats zondag 26 mei. Deelnemers kunnen kiezen uit 47 kilometer of 74 kilometer. Start is vanaf sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Verzamelen om 10.00 uur voor koffie of thee en een presentatie. Het startschot klinkt om 11.00 uur. 

Je mag op ieder type fiets meedoen en de snelheid maakt niet uit: als je maar een helm draagt. Doneer 25,00 euro en schrijf je in via www.grenzeloosfietsen.com

“Waar wij gedachteloos de onzichtbare grens van ons land passeren, varen anderen met gevaar voor eigen leven in een rubberboot naar de grenzen van ‘fort Europa’, op zoek naar een veilige thuishaven. Deze reis eindigt voor veel vluchtelingen in een kamp op de Griekse eilanden, waar men jarenlang in afwachting is van een rechtvaardige asielprocedure”, aldus Rahim en Van Oorschot. 

“Tijdens ons werk als arts op het eiland Lesbos realiseerden we ons hoe belangrijk het is om de toegang tot gezondheidszorg in deze uitzichtloze situatie te waarborgen. Stichting Bootvluchteling maakt zich sinds 2015 hard voor het recht op psychosociale en medische steun in deze erbarmelijke situatie.”