Afbeelding
Foto: pr

Audrey Hepburn in Focus

Cultuur

Op 3, 10, 17 en 24 juni (21.00 uur) in Focus Filmtheater Arnhem: Audrey Hepburn

Arnhem - Ter ere van de openingsmaand van Focus Filmtheater Arnhem én het Fashion en Design Festival Arnhem organiseert Focus een pracht van een klassiekerreeks rondom Audrey Hepburn. Vertoond worden Breakfast at Tiffany’s, How to Steal a Million, Sabrina en Roman Holiday.
Met haar hertenogen en frêle gestalte was Audrey Hepburn niet alleen een van de mooiste aller filmsterren, ze was ook de muze en een goede vriendin van de onlangs overleden modeontwerper Hubert de Givenchy.
De elegante Hepburn, die er overigens in een vuilniszak ook nog schitterend uit zou zien, verklaarde over Givenchy: ‘Givenchy’s clothes are the only ones I feel myself in. He is more than a designer, he is a creator of personality.’
Audrey Hepburn is in Arnhem (waar ze enige tijd woonde) geëerd met een gloednieuw plein waaraan het nieuwe Focus is verrezen. Ter ere van de opening van Focus wordt een viertal bekende Hepburn-films vertoond, met inleidingen die steeds een andere invalshoek hebben. De reeks start met de verrukkelijke klassieker Breakfast at Tiffany’s waarin Hepburn zowel op haar mooist als op haar grappigst is. Joyce Roodnat leidt de film in. Leendert de Jong (Hepburnkenner) komt een week later vertellen over het oeuvre van Hepburn, terwijl op 17 juni Madelief Hohé Hepburn als modefenomeen belicht. Bij de laatste film, Roman Holiday, houdt de Gelderse schrijfster Mirjam Guensberg een inleiding over Hepburn in Arnhem, waarover zij het boek ‘Het geheim van Audrey H. schreef.

Programma:

3 juni, 16:00 – BREAKFAST AT TIFFANY’S + INLEIDING JOYCE ROODNAT

Vanaf de eerste klanken van het met een Oscar bekroonde lied “Moon River” raak je in de ban van de onconventionele, onbekommerde New Yorkse verleidster Holly Golightly in deze op een kort verhaal van Truman Capote gebaseerde filmklassieker. Met een inleiding over de film van Joyce Roodnat (NRC Handelsblad).

10 juni, 16:00 – HOW TO STEAL A MILLION + INLEIDING LEENDERT DE JONG

Opgewekte misdaadkomedie waarin Audrey Hepburn prettige chemie heeft met tegenspeler Peter O’Toole. Hepburn is Nicole, dochter van een kunsthandelaar die vervalsingen maakt, waaronder een nagemaakt Venusbeeld dat in een Parijs museum staat. Met een inleiding van Leendert de Jong (Hepburnkenner, programmeur Filmhuis Den Haag) over het oeuvre van Audrey Hepburn.

17 juni. 16:00 – SABRINA + INLEIDING MADELIEF HOHÉ

Sprankelende romantiek in een film die destijds een groot succes was . Madelief Hohé van Gemeentemuseum Den Haag vertelt in haar inleiding over Audrey Hepburn en mode. Waarbij de naam van Hubert de Givenchy natuurlijk luid en duidelijk zal klinken.

24 juni, 16:00 – ROMAN HOLIDAY + INLEIDING MIRJAM GUENSBERG

Doorbraakfilm van Audrey Hepburn tegen de achtergrond van het schilderachtige Rome waar zij als incognito prinses vakantie viert met een Amerikaanse journalist. Met een inleiding van schrijfster Miriam Guensberg die het boek ‘Het geheim van Audrey H.’ schreef.