‘Hollandse Nieuwste’ van Ab Marte.
‘Hollandse Nieuwste’ van Ab Marte. Foto:

Kunstveiling voor het goede doel

donderdag 9 mei 2024 13:00 tot 17:00

ROZENDAAL - Actuele duurzame kunst van bekende professionele kunstenaars uit Arnhem en omgeving wordt donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 mei tentoongesteld én geveild in de Rozendaalse kerk aan de Kerklaan 15 in Rozendaal. Getoond worden in totaal 108 kunstwerken. 

Op 9 en 10 mei zijn kijk- en biedingsdagen. Het eerste werk wordt 11 mei om 14.00 uur geveild. Een deel van de veilingopbrengst is bestemd voor Artsen Zonder Grenzen. Het evenement wordt georganiseerd door de kunstenaarsgroep Grensverleggers in samenwerking met de Rozendaalse kerk. De entree is gratis. 

Grensverleggers

De groep ‘Grensverleggers’ bestaat uit Ab Marte (Velp), Hubert van Soest (Velp), Suzanne Compaan (Amersfoort), Hans de Raad (Nijmegen), Rob Chevallier (Steenderen), Sybrecht Bosker (De Steeg), Joris Kelderman (Delft), Betty Disco (Doesburg) en Miriam van der Linden (Dieren). De groep is opgericht in 2023 door Rob Chevallier.

“De negen professionele beeldend kunstenaars werken bewust met natuurlijke en herbruikbare materialen. Ze gebruiken kringloopspullen, fietsonderdelen, hout, stoffen, papier en/of afval. De meeste kunstwerken belichten actuele maatschappelijke problemen, maar de kunstenaars zijn geen idealisten, radicalen of anarchisten. Het zijn realisten. Ze constateren dat voor de mens een duurzamer, grensverleggend gedragspatroon noodzakelijk is, om de wereld leefbaar te houden”, aldus de organisatie.

Klapstuk van de expositie is het spectaculaire kunstwerk ‘Hollandse Nieuwste’ van Ab Marte. Deze grote installatie komt te hangen in de kerkzaal. De expositie in de Rozendaalse kerk gaat gepaard met een presentatie van de werkgroep ‘Duurzaam Rozendaal’.

Veilingprocedure

Op 9 en 10 mei zijn de 108 kunstwerken te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur. De meeste kunstenaars zijn dan aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Bij een deel van de kunstwerken hangt een papier met de startprijs. Op deze werken kunnen bezoekers hun bod schrijven. 

Een derde deel van de werken wordt geveild op 11 mei, vanaf 14.00 uur. Veilingmeester is Hans Both.

www.grensverleggersindekunst.nl

Locatie