Afbeelding
Foto:

Hoogte80 Festival

donderdag 9 mei 2024 12:00 tot 23:30

ARNHEM - Tijdens het Hoogte80 Festival in stadspark Hoogte80 geniet je van dondedag 9 t/m zondag 12 mei van theater, circus, muziek, foodtrucks en meer. Voel het gras onder je voeten in de picknickweide, proef de biertjes van Durs in het speciaalbiercafé, hoor alles van de sixties tot de zeroes bij de Platenbus en zie theater over het hele terrein. Het blokkenschema is nu bekend en de voorverkoop is al van start. 

Vier dagen lang zijn er meer dan vijftig voorstellingen in en rondom stadspark Hoogte80 te zien.  Een groot deel hiervan zijn makers uit Arnhem. Zo spelen onder andere DeJong & DeWitte, Collectief Karma, De Niemanders, Collectief Teder en Dan Mango. 

De studenten (muziek)theater van ArtEZ hebben drie zeecontainers waarvoor zij speciaal voorstellingen maken. Daarnaast speelt Muziektheater Bot de try-out van haar nieuwe voorstelling BRAS op Hoogte80 en kan je het hele weekend de trailervoorstelling ‘Geldezels (14+)’  van Oostpool & Sonnevanck zien. Op deze manier is Hoogte80 een speelplek voor opkomend en gerenommeerd Arnhems talent. 

Een festival voor iedereen 

“Hoogte80 wil voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Om dit te kunnen realiseren werkt Hoogte80 met een betaal-wat-je-kan systeem. Dit geeft je de ruimte om het bedrag voor een voorstelling aan te passen naar jouw portemonnee”, aldus de organisatie. 

Hoogte80 besteedt dit jaar extra aandacht aan mensen met een visuele en auditieve beperking. Het hele festival zijn er tolken NGT en schrijftolken beschikbaar én is er een ringleiding aanwezig bij diverse podia. Op zondagmiddag wordt de voorstelling ‘Hebbes’ door WirWar Producties & Frisse Oren met een blindentolk gespeeld. Deze blindentolk wordt verzorgd door de organisatie ‘Komt het zien’. 

Kaartspel  

“Hoogte80 beleef je met je zintuigen! We proeven, voelen, horen, zien en ruiken allemaal net iets anders. Om deze ervaring met elkaar te delen heeft Hoogte80 dit jaar een kaartspel ontwikkeld vol met vragen, dilemma’s en stellingen. Dit spel vind je door heel Arnhem en op het festival. Speel jij mee?”  

Voor meer informatie 

Neem een kijkje op de socials en website van Hoogte80, www.h80festival.nl. Daar vind je het volledige programma en kan je al kaarten kopen voor Muziektheater Bot, Mensen Zeggen Dingen, Ruud Smulders, De Dansers (4+), Magic Tom & Yuri, Soulcypher, Let’s make comedy, Hebbes (4+, met blindentolk), Oostpool & Sonnevanck en Jeroens Clan.