Tool Positieve Gezondheid
Tool Positieve Gezondheid Foto: Institute for Positive Health

Mantelzorg Café

dinsdag 7 mei 2024 19:30 tot 21:00

ARNHEM -  Als mantelzorger sta je klaar voor jouw naaste, regel je allerlei zorg- en regeltaken en heb je een luisterend oor. Het is belangrijk om als mantelzorger ook zelf vitaal te blijven. Daarom organiseert MVT Arnhem een aantal keren per jaar Mantelzorg Cafés. Daar kun kun je onder het genot van een kop koffie of thee een goed gesprek hebben, jezelf weer opladen en tips uitwisselen. Zo is er dinsdag 7 mei een Mantelzorg Café bij MVT Arnhem aan de Slochterenweg 40 in Arnhem (Vredenburg) van 19.30 tot  21.00 uur. Centraal staat dan het thema: ‘Positieve gezondheid voor mantelzorgers; wat is het en wat kan ik ermee?’ Deelname is gratis.

“Bij positieve gezondheid staat de mens centraal, niet de ziekte en kijken we heel bewust naar mogelijkheden op diverse levensgebieden. Met elkaar wordt de tijd genomen om stil te staan bij hoe het met jou is. Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde werkvorm krijg je concreet wat voor jou belangrijk is en wat jou energie geeft. Je krijgt inzicht waar jij aandacht aan wilt geven. Soms kunnen dit kleine dingen zijn met grote impact. Aan de hand van drie stappen kijk je naar je veerkracht, je ‘Positieve Gezondheid’ en naar wat je morgen kunt doen om goed in je vel te zitten. Het resultaat is dat je meer invloed krijgt op hoe je de rol van mantelzorger ook op langer termijn kunt blijven volhouden” aldus MVT Arnhem.

Aanmelden kan via https://www.mvtarnhem.nl/activiteitenkalender/mantelzorgcafe-positieve-gezondheid-voor-mantelzorgers

Voor meer informatie over het Mantelzorgcafé kun je contact opnemen met Leny van Rooijen via info@mvtarnhem of bel tel. 026-3703540  of 06-2378 0799

Locatie