Casa de Fado Amsterdam.
Casa de Fado Amsterdam. Foto: Casa De Fado

Moederdagconcert Casa de Fado Amsterdam

zondag 12 mei 2024 14:30

OOSTERBEEK - Speciaal voor moeders: laat je op Moederdag zondag 12 mei in Tuin de Lage Oorsprong aan de Van Borsselenweg 36 in Oosterbeek toezingen door Alfonso Costa als hij alle aspecten van het leven de revue laat passeren en stap in de wereld van Casa de Fado Amsterdam.  Aanvang 14.30 uur.

Deze akoestische muziekgroep, opgericht in 2024, heeft een missie om de rijke traditie van de Portugese fado voort te zetten tot ver buiten de grenzen van Portugal. Met een onverwachte line-up presenteert Casa de Fado de mannelijke fadista Afonso Costa, begeleid door twee getalenteerde vrouwelijke muzikanten: Joana Almeida, met 20 jaar ervaring in fado weet op meesterlijke wijze het ritme op de klassieke gitaar neer te zetten, terwijl Raquel Lima de prachtige melodieën op de Portugese gitaar tot leven brengt. 

Sinds de 19e eeuw is fado een krachtige uitdrukking van de Portugese identiteit, die de vreugde en het verdriet van het volk vastlegt. Casa de Fado Amsterdam zet deze unieke erfenis voort en deelt met het publiek de diepe emotionele weerklank van de Portugese fado.  

Entree: 17,50 euro, Tuinvrienden 12,50 euro, t/m 12 jaar gratis. Ticketverkoop van www.tuindelageoorsprong.nl

Locatie