GTBB in Luxor Live.
GTBB in Luxor Live. Foto: ttfoto

Afscheidsconcert Guus Tangelder Big Band

zondag 12 mei 2024 15:00

ARNHEM - De succesvolle Jubileumtour afgelopen januari van de Guus Tangelder Big Band (GTBB) samen met het Charivari trio was één van de vele hoogtepunten in het 40-jarig bestaan. Nationale en internationale solisten, componisten en arrangeurs waren te gast bij concerten in Luxor Live en op vele andere podia.

“Met pijn in het hart hebben we moeten besluiten na 40 fantastische jaren het einde van de GTBB aan te kondigen. We doen dit met een groots concert op zondagmiddag 12 mei in Luxor Live.” Aanvang 15.00 uur, entree 15,00 euro. Reserveren via www.luxorlive.nl

Trombonist Ilja Reijngoud is solist in zijn eigen compositie English Heart, vocaliste Vera Westera zingt o.a. een compositie van Martin Fondse begeleid door haar echtgenoot Jan Stavenuiter op drums, fluitist/organist Thijs van Leer brengt de songs van FOCUS tot leven in arrangementen van Bart Tarenskeen, Monic Kersten geeft een première van de compositie Salud van Ewout Dercksen, André Groen en Martin Gort zorgen voor een spectaculaire begeleiding van Arturo Sandoval’s compositie Rhythm of our World. ‘Voormalig’ Young Talent’ Tadjiro Velzel gaat de muzikale strijd aan met Thijs van Leer en ArtEZ student Lukas Proske zorgt samen met Thijs en Ilja Reijngoud voor de apotheose.

De bezetting van de big band:

Saxofoons/dwarsfluit/klarinet: Gerlo Hesselink, Rob Sijben, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem

Trombone: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Stegers en Gert Nijenbanning

Trompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Bram van de Glind en Joël Botma

Piano Hans Kwakkernaat, contrabas Taeke Stol en drums Pieter Bast

Locatie