Afbeelding
Foto: EnJoy Visuals

BuitenBlik is er opnieuw bij in festivalland

vrijdag 10 mei 2024 18:00 tot 0:00

ZEVENAAR - Festival BuitenBlik komt er weer aan: 10, 11 en 12 mei. Op het kleurrijk creatief aangeklede terrein aan de oevers van waterplas De Breuly vind je een ratatouille van buitenfilm (vrijdagavond), bands, (straat)theater, workshops, voel-je-fijn-plein en leuke kinderactiviteiten. En vanaf de start op vrijdag 18.00 uur tot aan de sluiting op zondag 17.30 uur lekker eten en drinken bij uiteenlopende foodtrucks en drankjes bij de bar met fris, wijn en smakelijk kwaliteitsbier. 

Door Irma de Theije

Een festival vol muziek: vrijdagavond 10 mei komt Eastwood Coverband en op zaterdagavond 11 mei Dubbel D De Dijk Tributeband en daarna de band Storm. Dubbel D de Dijk brengt een hommage aan De Dijk en was deelnemer aan The Tribute-Battle of the Bands 2023. Overdag is er nog meer muziek met vertolkingen van Blondie, Spandau Ballet, Elvis, Beatles en heerlijke blues, funk en Latin. 

De jeugdslagwerkgroep van Crescendo speelt op vrijdagavond 10 mei voorafgaand aan de film. Om 20.00 uur begint The Greatest Showman, dit jaar de buitenfilm. Een film die uitstekend past bij BuitenBlik: een muzikaal spektakel, een prachtig verhaal en een geweldige cast. Niet voor niets met Oscars genomineerd. 

Maar BuitenBlik is meer: workshops voor jong en oud waaronder macramé, schilderijtjes maken met verf (vanaf 10 jaar), nestkastjes bouwen en een zangworkshop met Schudden voor gebruik. Straattheater op het festivalterrein, knutsel- en frutsel met Kinderatelier Kaat, de (voor) leeshoek, schminken, goochelen en in de kindertent grappige kindervoorstellingen door Sander Ketels. In de theatertent treden vier cabarettalenten op - allemaal finalisten en prijswinnaars van cabaretfestivals. Ingrid Schröder treedt zaterdags op met interactief theater.Voor body en mind moet je zijn op het voel-je-fijn-plein waar men zich geestelijk en lichamelijk kan (laten) ontspannen. Maar waar men ook de haren kan laten verzorgen bij de Barbershop. Massage, reiki, kaartje trekken, je vindt het allemaal op dit heerlijke wellnessplein.
Speciale uurtjes
Ook dit jaar zijn er twee speciale BuitenBlik uurtjes. Op zaterdag ‘Blikvangers’, het programma voor mensen met een verstandelijke beperking. Showband Retteketet zorgt voor een uur lang genieten met een grote G. Op zondag ‘Gezongen Herinneringen’, het programma speciaal voor ouderen. Senioren kunnen een uur nostalgisch muzikaal genieten van De Gouden Herinnering-mannen.

Een leuke tip: festivaldag 12 mei is ook moederdag. Dus neem je moeder mee naar BuitenBlik voor een gezellig moederdag momentje met elkaar! Weer eens wat anders dan een bloemetje of een geurtje, toch?
Op de festivaldagen is nog meer te doen en te beleven. De definitieve programmering staat binnenkort op www.buitenblik.nl en op Facebook.

Gratis entree

BuitenBlik is laagdrempelig, gemoedelijk, eigenzinnig, niet-alledaags, echt voor elke leeftijd.  BuitenBlik betekent ontmoeten, verwonderen, genieten en meedoen! Met opnieuw gratis entree en gratis genieten van film, bands en theateracts. “Bij ons is festival vieren nog niet (te) duur. Vorig jaar hebben ruim 7000 mensen het ‘BuitenBlik gevoel’ mogen ervaren. Kom jij nu ook of zien we je weer?”