Campagnebeeld.
Campagnebeeld. Foto: Sophie Vermeulen

Nieuw festival voor klassiek lied

zondag 28 april 2024 11:00

ARNHEM - Arnhemse pianiste Heleen Vegter verzorgt zondag 28 april in samenwerking met Musis een nieuw liedfestival voor het klassieke lied. Tijdens het eerste Leading Lied Festival is de Muzenzaal omgetoverd tot een intieme zaal waar je dichtbij de musici de muziek kunt ervaren. 

“Klassiek lied is een van de meest persoonlijke muziekvormen die er is. Ik wil graag dat iedereen in aanraking kan komen met het lied”, aldus Vegter. “Samen met de musici maakt het publiek een reis door allerlei verhalen. En of je een doorgewinterde bezoeker bent of voor het eerst wil komen proeven, iedereen is echt welkom. Geen galajurken of rokkostuums op een podium, maar van mens tot mens en heel dichtbij.” 

Het programma begint om 11.00 uur met het zondagochtend concert door Aylin Sezer en Ed Spanjaard met hun programma ‘Tussen fantasie en waanzin’. 

Om 13.00 uur is Jong Talent van ArtEZ aan de beurt. Samen met professionele musici hebben zij een programma gemaakt met muziek van Schubert, in allerlei vormen. Van een muziekestafette, tot een geheel eigen draai aan een Schubertlied.  

Om 15.45 uur klinkt er een speciaal lied - gratis toegankelijk - in de foyer: het Arnhem Lied door koor en trompet van Lucas Wiegerink op een tekst van Jibbe Willems. Aansluitend spelen de Arnhemse Eva Kroon en Heleen Vegter ‘Weerspiegeling’ waarbij zij het publiek in een vertelconcert meenemen in wat er gebeurt vóórdat de musici op het podium staan. 

In de avond is het de beurt aan de meest beroemde cyclus van de eerste liedcomponist: Schubert. Bariton Thomas Oliemans zal zélf achter de piano plaatsnemen en de Winterreise zingen en spelen. 

Tickets en info op: https://www.musisenstadstheater.nl/leading-lied-festival

Locatie