De Koningsheide.
De Koningsheide. Foto: IVN Arnhem

Filosoferen op de Koningsheide

zondag 28 april 2024 14:00

ARNHEM - IVN Arnhem gaat weer wandelen. De weekendwandeling van zondag 28 april gaat over filosoferen over de natuur en dat gebeurt op de Koningsheide.

De natuur kan rekenen op een toenemende belangstelling. Steeds meer mensen recreëren in de natuur. Maar wat is dat eigenlijk natuur? En hoe kijken we als mens naar die natuur?

De relatie mens/natuur is al lange tijd onderwerp voor filosofen. Het onderscheid dat vroege filosofen maakten tussen mens en natuur wordt steeds vaker ter discussie gesteld. Verschillende denkers en ecologen maken zich hard voor natuur als rechtspersoon.

“In deze wandeling op de Koningsheide ervaren we aan de hand van het landschap en de natuur hoe de westerse mens door de eeuwen heen de natuur beschouwde. We spelen met verschillende filosofische perspectieven waar we onszelf als mens plaatsen ten opzichte van de natuur. En we onderzoeken hoe we andere soorten als individu kunnen benaderen. Hoe is het om werkelijk contact te maken met een boom? Kan je communiceren met een ree of een boomleeuwerik?”, aldus de organisatie.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Verzamelen bij parkeerplaats Koningsheide (tegenover de weg naar Hoenderloo) aan Koningsweg 34 in Arnhem. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Informatie: Han Savelkoel, 06-46626625 en weekendwandelingen@ivnarnhem.nl