Matrixx Oranjefeest

zaterdag 27 april 2024 12:00 tot 0:00

ARNHEM - De huidige nummer één van de Nederlandse Top 40 is momenteel in handen van de 19-jarige Roxy Dekker. Met haar hit ‘Sugardaddy’, die pas een week geleden is uitgekomen, wist ze in één klap de toppositie in de charts te bereiken. Vrijdag 26 april is zij in Arnhem te bewonderen tijdens het gratis toegankelijke Matrixx Oranjefeest op de Trans.

Roxy Dekker werd in 2023 bij het grote publiek bekend door haar hit ‘Anne-Fleur Vakantie’, die haar op TikTok al duizenden volgers opleverde, voornamelijk onder studenten. Eind vorig jaar volgde ze die hit op met de track ‘Satisfyer’, die toen zelfs als in de Top 40 te vinden was. Dat haar ster rijzende is, mag wel duidelijk zijn, want haar nieuwste single ‘Sugardaddy” ‘wam direct binnen op de hoogste trede van de hitlijst.

Deze superster is daarmee direct één van de headliners geworden van Koningsdag Arnhem, waar zij op vrijdag 26 april zal optreden bij Matrixx Oranjefeest. Dit evenement, dat plaatsvindt op de Trans, biedt al jaren plek aan de grootste artiesten tijdens Koningsnacht en Koningsdag Arnhem, en heeft ook dit jaar meerdere grote artiesten geprogrammeerd.

Zo staat er naast de huidige nummer 1 van de Top 40 ook een andere artiest geprogrammeerd die weet hoe het voelt om een mega hit te scoren. Met zijn versie van ‘Engelbewaarder’ wist Marco Schuitmaker uit te groeien tot dé feestsensatie van 2023. Zijn liedje werd uitgeroepen tot meest succesvolle single van dat jaar, en ook zijn andere feestliedjes zullen de Trans op Koningsdag zéker in vervoering brengen.

En natuurlijk is ook Snollebollekes terug op het vertrouwde plein in Arnhem. Deze Brabander is vaak in Arnhem te vinden; zo stond hij nog geen maand geleden tweemaal in uitverkocht GelreDome tijdens zijn eigen concertreeks “Snollebollekes Live in Concert”, dat inmiddels al 12x voor een uitverkocht stadion heeft gezorgd. Ook hij zal op Koningsdag te vinden zijn op de Trans in Arnhem.

Verder op het programma van Matrixx Oranjefeest staan onder andere Bram Krikke, Stefan de Vries en Sean Demmers; drie populaire online influencers die samen liedjes maken en optreden. Ook Vieze Jack, Het Feestteam, Jan Biggel en de bekende Qmusic DJ’s Menno Barreveld en Tom van der Weerd zullen aanwezig zijn. Het volledige programma is op de website te vinden.

Matrixx Oranjefeest is gratis toegankelijk op vrijdag 26 april van 19:00 tot 00:00 uur en op Koningsdag zaterdag 27 april vanaf 12:00 uur tot middernacht. Het evenement is een PIN-only event; dat betekent dat er bij de aanwezige barren enkel met de Pinpas of chasless betaald kan worden. Voor degene die dat niet willen, is er de speciale Matrixx Wallet verkrijgbaar bij een kassa op het terrein.

Meer informatie: www.matrixxoranjefeest.nl