Eric Vloeimans en Jörg Brinkman.
Eric Vloeimans en Jörg Brinkman. Foto: Lenny Oosterwijk

Trompettist Eric Vloeimans in Lathumse kerk

vrijdag 26 april 2024 20:00

LATHUM - Trompettist Eric Vloeimans en cellist Jörg Brinkmann komen vrijdag 26 april naar de Lathumse kerk. Het optreden start om 20.00 uur. Entree 12,50 euro. 

Eric Vloeimans is een fenomeen op de trompet, bekend in binnen- en buitenland, meerdere malen Edison-winnaar, winnaar van onder andere de Boy Edgar prijs, de Elly Ameling Prijs en de Bird Award. Recent nog won zijn album ‘Wild Port of Europe’ weer een Edison. Op dit album speelt hij samen met cellist Jörg Brinkmann, met wie hij ook tijdens het concert van de Vrienden van de Lathumse Kerk optreedt.

Vloeimans heeft een onmiskenbaar eigen geluid. Zijn werk kenmerkt zich door een melodische en lyrische kracht en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. 

Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium; aanvankelijk klassiek trompet, later op de jazzopleiding. In de Verenigde Staten volgde hij lessen bij Donald Byrd en maakte hij deel uit van de bigbands van Frank Foster en Mercer Ellington. Tegenwoordig speelt hij met allerlei grootheden uit binnen- en buitenland en is in de loop der jaren ook een Bekende Nederlander geworden. Hij was regelmatig te zien in De Wereld Draait Door, bij Vrije Geluiden en in diverse cultuur- en amusementsprogramma’s.

Over zijn muzikale compagnon Jörg Brinkmann en de cello waarop die speelt zegt Vloeimans: “Er is nóg een instrument waar ik compleet verliefd op ben – de cello. Een sensueel instrument, dat de functie van een bas kan overnemen, maar licht en slank blijft. Een gestreken melodie op de cello klinkt prachtig, als op een zwaardere altviool, maar nog steeds lenig en parmant. En nu ben ik niet alleen een fan van het instrument, maar ook van iemand die het subliem bespeelt. Hij kent zijn klassiekers, plukt als een jazzvirtuoos, strijkt als een prins en deinst ook niet terug voor elektronica. Hij komt uit buurland Duitsland en heet Jörg Brinkmann.”

Een plek reserveren kan via vrienden@kerklathum.nl

https://vrienden.kerklathum.nl/