Lukas Proske
Lukas Proske Foto: Klarendal Jazzorkest

Klarendal Jazzorkest presenteert jong talent, aflevering 3

vrijdag 26 april 2024 20:15 tot 23:38

Klarendal Jazzorkest (KJO) presenteert Young Talents aflevering 3

Met accoredeonist Lukas Proske in Huis van Puck

Vrijdag 26 april, 20.15 uur

De big band Klarendal Jazzorkest (KJO) is in Arnhem een begrip geworden, ook als het gaat om het ondersteunen en stimuleren van jong talent.  Op 26 april begeleidt KJO opnieuw een musicus die aan het conservatorium van Hogeschool ArtEZ studeert: accordeonist Lukas Proske. Hij zal schitteren tegen de achtergrond van een solide, swingende basis, onder de inspirerende leiding van dirigent Guus Tangelder. 

Springlevende muziek

KJO bestaat uit een verfrissend samenraapsel van professionals, semi-professionals, ambitieuze liefhebbers en ArtEZ-(conservatorium)talenten. Kenmerkend is de leeftijdsopbouw: in KJO spelen zowel twintigers als zestigers. Zo’n twintig fanatieke musici gaan voor een gezamenlijke missie: de big-bandtraditie levend houden en voor de actuele uitingen van deze jazzcultuur een nieuw publiek aanboren.

Naast ambitieuze, moderne composities met een stevige, funky ondergrond van – onder meer -Bob Mintzer, speelt KJO klassiekers in de soepele swingtraditie van Count Basie en arrangeur Sammy Nestico. Moderne, bebop-georiënteerde jazz wordt afgewisseld met aangrijpende ballads. Tijdens twee of drie kernachtige sets maakt het publiek kennis met een springlevend orkest in ontwikkeling.

Speciaal repertoire

Huis van Puck, in de Arnhemse wijk Klarendal, blijkt keer op keer het ideale podium voor deze serie  concerten. Dit keer biedt KJO aan accordeonist Lukas Proske de gelegenheid om zijn talent te bewijzen, in een aantal interessante arrangementen voor big band en solist. Deze bijzondere combinatie vereiste een speciale keuze voor de composities, die soms een Zuid-Oost-Europese, balkanachtige sfeer uitademen. Kom genieten in Huis van Puck!

Saillant detail: Klarendal Jazzorkest ontstond ooit in de roemruchte Arnhemse wijk waar ook het Huis van Puck staat. Terug naar de bakermat!

Praktische informatie

Datum: 26 april 2024

Locatie: Huis van Puck, Kazerneplein 6-2, 6822 ET Arnhem

Tijd: 20.15 uur, zaal open om 19.45 uur

Toegang:€ 12,50 – studenten € 7,50

Kaartverkoop:  aan de zaal en via www.huisvanpuck.nl

www.klarendaljazzorkest.nl  

Locatie