‘Rondje Nederland’ in dans en muziek

zondag 21 april 2024 13:30 tot 17:00

ARNHEM - Volksdanscentrum Arnhem verzorgt zondag 21 april in Huis van Puck aan het Kazerneplein 6-2 in Arnhem een workshop ‘Rondje Nederland’. In de workshop worden de dansen en muziek uit de regio’s van ons eigen land verkend onder leiding van Annemieke van Wijk. Van 13.30 tot 17.00 uur. Deelname kost 17,50 euro (betalen aan de zaal).

Van Wijk heeft een enorm repertoire opgebouwd aan Nederlandse dansen, geeft hierin les en deed onderzoek naar dansen die bij feesten in Nederland gedanst worden. In de workshop komen naast traditionele ook nieuwe dansen aan bod komen. Enige danservaring is handig. Graag van tevoren opgeven via va.arnhem@gmail.com

Nederland kent, net zoals veel andere landen, verschillen tussen de dansen uit de diverse regio’s. We weten vaak meer van de dansen en de muziek uit landen ver weg dan van onze eigen dansen en muziek. Maar ook wij kennen veel variatie. Zo zijn de dansen uit Brabant heel anders dan de dansen van Terschelling en heeft Friesland niet alleen heel andere kostuums maar ook  andere dansen en muziek dan Zeeland. Ook worden er nieuwe dansen gemaakt, die bijvoorbeeld zijn geïnspireerd op de golven van de zee of een Nederlands lied.

Locatie