De Engelse dirigent Hasan Kerem dirigeert een Frans programma bij Phion
De Engelse dirigent Hasan Kerem dirigeert een Frans programma bij Phion Foto: Marco Borggreve

Phion speelt balletmuziek Daphnis et Chloé

zaterdag 20 april 2024 20:00 tot 22:00

Een geraffineerd Frans programma bij een van de laatste concerten van Phion dit seizoen. Op zaterdag 20 april om 20.00 uur klinkt de prachtige balletmuziek ‘Daphnis et Chloé’ van Ravel in Musis. Maar ook de delicate liederen Les nuits d’été van Berlioz gezongen door de geliefde Franse sopraan Véronique Gensen. Als ouverture een Ricercare van Hendrik Andriessen. 

De rijzende ster van Kerem Hasan 

Op de bok staat de jonge Engelse Kerem Hasan, een rijzende ster! In 2018 maakte hij een verbluffend debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest met Mahlers Zevende Symfonie als invaller voor zijn mentor Bernard Haitink. ‘De musici applaudisseerden, dit is een man die we in de gaten houden’, schreef De Volkskrant naar aanleiding van dit bijzondere concert. Hij was vorig jaar al te gast bij Phion en ook komend seizoen komt hij terug in een concert met schrijver Arthur Japin.

In het programmaboekje bij dit concert staan alle liedteksten; vertaald door violist Arthur Ornee. Zo kan men meelezen met de liederen uit Les nuits d’été. Programmaboekjes worden altijd voor de concerten op de website van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel geplaatst: phion.nl.

Voorafgaand aan het concert geeft Kees Wisse een inleiding bij dit concert (aanvang 19.00 uur)

Locatie