In de voetsporen van ‘De Stille Slag’

zaterdag 20 april 2024 15:30

ARNHEM - Een gelukkige jeugd verandert in de nachtmerrie van de Duitse bezetting. In de documentaire ‘Ik heb geluk gehad’ kijken zaterdag 20 april Arnhemse Joodse onderduikkinderen, nu op leeftijd, terug op deze indringende periode. Documentairemaker Jos Vecht en oud-docent geschiedenis Peter Jetten geven een korte inleiding op de documentaire.

Aansluitend volgt een wandeling door het centrum langs het zichtbare en onzichtbare Joods verleden van Arnhem. Aan de hand van foto’s wordt duidelijk wat er is verdwenen. De wandeling is geïnspireerd op het boek van Margo Klijn, auteur van ‘De stille slag, Joodse Arnhemmers, 1933-1945’. Het gezelschap loopt in groepjes onder leiding van een gids. Na afloop is er bij het monument gelegenheid tot napraten.

De activiteit begint in Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem en eindigt bij het Joods monument op het Kerkplein. De documentaire duurt 30 minuten en de wandeling ongeveer 1 uur. Aanvang 15.30 uur, deelname kost 11,00 euro. Info en inschrijven rozet.nl/agenda/7382/in-de-voetsporen-van-de-stille-slag/

Locatie