Afbeelding
Foto: Bob van den Nouweland

Expositie ‘En wat is dit voor een ding’

vrijdag 1 maart 2024 10:16 tot zondag 31 maart 0:00

ARNHEM - In de etalages van de Zijlstra Galerij aan de Klarendalseweg 137 in Arnhem zijn in de maand maart beelden te zien van Bob van den Nouweland. Dagelijks te zien tot 00.00 uur, dan gaan de lichten uit.

Bob is kunstenaar én verzamelaar. Zij verzamelt onder meer (plaatjes)boeken, prenten, kunst, vondsten uit de natuur en oude, bijzondere voorwerpen. Met al die dingen maakt zij collages, Ze knipt, plakt, voegt dingen samen, haalt ze uit elkaar, kleurt ze. Ze maakt haar eigen speelgoed en doet alsof ze daarmee kan reizen. Reizen, weg van ‘onze’ tijd met (onderzee)boten, voertuigen met periscopen waarmee je om de bocht kunt kijken, met tijdmachines. Zij maakt wonderlijke verhalen met ontheemde instrumenten en voorwerpen die de tand des tijds laten zien.

Haar huis in de Geitenkamp waarin zij woont en werkt is dan ook één grote Wunderkammer, een totaalkunstwerk. Alles wat haar beweegt komt daar op een vanzelfsprekende manier samen. In de keuken heeft ze een zin, ergens uit een boek geknipt en op de tegels geplakt. Die zin is nu de titel van deze expositie: ‘En wat is dit voor een ding’.